13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

РИОСВ-Бургас отбелязва Деня на Черно море – 31 октомври

По повод Международния ден на Черно море, РИОСВ-Бургас организира разнообразни инициативи. Днес от 14 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Свети Влас, община Несебър, ще се проведе викторина с презентация за Черно море с учениците от V, VІ и VІІ класове.

На 31 октомври от 12 до 13 часа, първокласници от ОУ „Антон Страшимиров“ и четвъртокласници от ОУ „Братя Миладинови“ – град Бургас ще се включат с изложба на морските обитатели в Черно море, песни и игри. Празника ще завърши с награждаването на изявилите се участници в в традиционния национален фотоконкурс „Морето не е за една ваканция” в културен център Морско казино от 16.00 часа.

31 октомври е Международен ден на Черно море, в който отбелязваме 21-та  годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и защита от правителствата на шестте черноморски държави – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Планът съдържа 59 конкретни мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, ефективното управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук