9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Спасиха маймуни, използвани като атракция в Слънчев бряг

При проверка, извършена вчера в к.к. Слънчев бряг, експертите на  РИОСВ-Бургас отнеха от собствениците им три маймуни, използвани като атракция. Животните са от вида Етиопска зелена морска котка – гриветки, две мъжки и една женска, на възраст  – шест месеца, една година и три години. За нарушението са съставени два акта.

 

http://www.lightmatter.net/gallery/Animals/guenon

Законът за защита на животните забранява внасяне, придобиване, продажба, притежаване и отглеждане на екземпляри от разред примати, считано от  31.01.2008 г. Изключение се допуска за зоологически градини и спасителни центрове. При нарушение на забраната маймуните се отнемат в полза на държавата и се настаняват в зоологически градини или спасителни центрове. Законът предвижда глоба или имуществена санкция от 2 000 до 3 000 лева.

 

При проверката беше установено и излагане на нилски крокодил, и мадагаскарска боа на Дюмерил, за които са представени регистрационни карти.

 

Проверката е по сигнал и е извършена със съдействието на РУП-Несебър. Тя е трета за последните няколко седмици. През юли,  маймуна от същия вид беше отнета от собственика й в  комплекс Слънчев бряг. Животното е настанено в зоопарка на Варна.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук