15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

РИОСВ размаха пръст на „Кроношпан“: Имате срок до 15 май!

Районната инспекция по околната среда и водите в Бургас може да затвори производствената площадка на „Кроношпан“ при неизпълнение на препоръките за покриване на екологичните изисквания, става ясно от писмо на служебния екоминистър Ирина Костова до депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева. 

До средата на май, предприятието ще трябва да се съобрази с искането на РИОСВ за внедряване на всички мерки, които да повишат качеството на околната среда. До предупреждението се стигна след като през март и април беше отчетен пик в извършените проверки по сигнали за замърсяване. От писмото на Костова става ясно, че може да се стигне и до спиране на производствените мощности на австрийския инвеститор в Бургас.

В присъствието на представители на община Бургас и РЗИ-Бургас бе проведена среща с управителите на дружеството Асен Ников и Николай Банков за предприемане на неотложни мерки за привеждане дейността в съответствие с условията в комплексното разрешително, ограничаване на неорганизираните емисии и на разпространението на миризми.

За последните няколко месеца на „Кроношпан“ са наложени няколко санкции, които се оспорват в съда.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук