14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ритъм барабанна терапия за деца с аутизъм

02 април е Световен ден на информираност за хората с аутизъм. В съвременните цивилизовани страни хората обичат да бъдат информирани, защото когато познаваш проблемите на другите по-малко се страхуваш от тях и ги приемаш като нещо естествено.

         За да направи повече хора съпричастни към този проблем и да помогне на много родители, специалисти и деца с аутизъм  в тяхната работа, Сдружение „УСМИВКА“ Бургас организира утре, 03.04.2012г. /вторник/ от 10 часа в Танцова Академия Бургас провеждане на Ритъм барабанна терапия за деца от аутистичния спектър.

снимка: hhf.bg

Тази съвсем нова, но много успешна терапия – наречена „Ритъм Терапия”, помага на децата със специални образователни потребности – в частност децата с аутизъм и аутистичен спектър. Терапевтичните сесии се провеждат от г-н Мартин Иванов – единственият ритъм терапевт в България, от Институт за съвременно изкуство и терапия ”Libera” – София. „Ритъм Терапията” помага на децата аутисти да повишат своето ниво и продължителност на концентрация.

Събитието се провежда  с любезното съдействие и под патронажа на областния управител на област Бургас – Константин Гребенаров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук