11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Родителите на първолаци недоволни от пропускателните режими в школата

Загрижени родители не могат да посрещат децата си пред класната стая, веднага след приключването на учебните часове. Проблемът стана ясен по време на среща между представители на учебни заведения и регионалния инспекторат по образованието, които отново обсъдиха сигурността в школата.

Според директорите, ако родителите биват пускани до самите класни стаи, то това би било в разрез с вътрешните правилата на повечето училища, според които родителите имат право на достъп само до външната врата на учебното заведение.

Според директорът на РИО на МОН, инж. Виолета Илиева, с проблемът се сблъскват главно родители на деца от началните класове. Тя все пак успокои, че в почти всички училища в Бургас разполагат с видеонаблюдение, но само в класните стаи и части от останалите училищните помещения.

Именно за разширяване на системата за видеоконтрол  настояха директорите на училища в града. Те се обединиха и около идеята за наличието на полицейски патрули около учебните заведения преди и след началото на учебните занятия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук