14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Родните щангисти аут от състезания за две години

Международната федерация ще наложи забрана за междунаордни спортни прояви на страната ни заради допинг скандала от последните дни. В следващите две години родни състезатели няма да има на европейски и световни първенства. Отпада и участието на Олимпиадата в Рио де Жанейро идното лято, за която течеше трескава подготовка на българските щангисти.

Спирането на тима ни от участие може да бъде предотвратено, ако нашите платят глоба в размер на около 1 милион долара. Припомянме че преди дни спортният министър Красен Кралев обяви, че няма да даде пари за плащането на глобата и призова виновните във федерацията ни по вдигане на тежести да се оправят сами.
Министърът заявиче институциите трябва да започнат даконтролират продажбата и дистрибуцията на хранителни добавки и стимулантизащото техниятпроизход и качество са на ръба на законаСпоред Кралев именно от там произлизат допинг скандалите, в които редовно е намесен ибългарският спортПоводът за изказването му бе уличаването на целия ни национален отбор повдигане на тежести в употреба на забранени вещества.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук