13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Родни сили показват мускули в учение за „лов“ на мигранти /снимки/

Две извънредни ситуации се разиграват в рамките на съвместното учение на Военноморските ни сили и Регионална дирекция „Гранична полиция” в акваторията на Бургаския залив, предаде репортер на zonaburgas.bg.

12980809_10206388661419248_1712020368_o

Действията за недопускане на нелегално проникване на мигранти в териториалните води на България наблюдават редица държавни лица от борда на фрегатата „Дръзки”, която също е включена в мащабното учение.

В първата ситуация, българските униформени пресичат навлизането на рибарска лодка с мигранти  от турски териториални води. За целта се използва вертолет AS565MB и надуваеми лодки с твърдо дъно. Участват и десетки статисти. Разиграва се и ситуация по спасяването на бедстващи чужденци, на които се оказва спешна помощ.

По сценарии целите бяха открити от системите за видеонаблюдение в Морския оперативен център. Обхватът на учението е 14 морски мили. РД „Гранична полиция” отговаря за осъществяването на граничен контрол на българската морска граница със зона за отговорност около 27 000 кв. километра.

Премиерът Бойко Борисов също присъства на учението. Придружават го министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов. На борда на „Дръзки” са и главният секретар на МВР  – гл. ком. Георги Костов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът на военноморска база ВМС Милен  Чубенков, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук