13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Ролеристи окупират Морската през август

За втора поредна край Пантеона в Морската градина ще се проведе Национален фестивал на ролерите, чието издание е под надслов „Бургас обича стрийт културата“, съобщават от пресцентъра на общината.Скейтъри, хип хоп танцьори, DJ-и, графити художници и ролеристи от цяла България ще се съберат на 3 и 4 август, за да демонстрират и споделят своите умения.

Тазгодишното издание предлага двудневна програма с начало 3 август – 9.30 часа. Тогава ще започне изрисуването на 20-метрова графити стена, изградена специално за събитието, което ще продължи и през втория ден. Своят талант на нея ще покажат местните графити художници Esteo и момчетата от Me click, както и софийската графити формация 140 Ideas.

Още в събота ще видим първите ролер състезания, които ще се провеждат в пет категории – деца до 6 години, от 6 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 16 години и над 16 години. Безспорно най-атрактивни ще бъдат ролеристите над 16 години, който ще участват в крос кънтри, къса дестинация с различни препятсвтия. В късния следобед всички любители на hip-hop танците ще могат да наблюдават пърформанс на I Dance Club, който после ще се превърне в отворен уъркшоп под надслов “Hip-Hop Basic Moves”. Вторият Национален фестивал на ролерите 2013 предвижда през втория си ден състезание по скейтбординг, като специално за него ще бъдат изградени нови рампи. След феста те ще се превърнат в трайна придобивка за града.

На 4 август ще станем свидетели и на първия по рода си бургаски хип-хоп батъл – ALL STYLES DANCE BATTLE 1 VS 1 “EXPRESS YOURSELF”, музиката ще е от DJ M-tak и DJ Stanx. Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение „Ролер клуб Бургас“, с любезното съдействие на Citoplast® Медика, „Кроношпан България“ ЕООД, „Екотой-сервиз“ ООД, Amnesia Skateshop, Екстрем спорт, Roleri.net, На тъмно, REEXE, Хеликон, Синхрон спорт и Pure Health & Fitness Burgas.

Вторият национален фестивал на ролерите е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук