16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Роми скочиха на полицаи в Равнец

Снощи около 22.50 ч. в с. Равнец служители от РУП – Камено опитали да спрат за проверка каруца, натоварена с дърва. Двамата младежи в нея отказали да се подчинят, а ППС-то блъснали в оградата на частен дом. Момчетата, които са от ромски произход побягнали, замервайки с камъни полицейските служители. След няколко минути единият се върнал, въоръжен с циментов блок и заявил, че ще го хвърли по служителите, ако не му върнат каруцата и коня. 

полицайТова наложило търсенето на допълнително съдействие от служители на РУП – Камено, Второ РУП – Бургас и Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, както и възпроизвеждането на един предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон. 

Около 01.00 ч. са задържани двамата укрили се младежи. Това са 17-год. С.И. и брат му – А.И., 1- годишен, и двамата от с. Равнец. Със съдействието на служители от Държавно горско стопанство – Бургас са съставени два акта за установяване на административно нарушение и са иззети каруца, конска амуниция и моторен трион. Откраднатите от горския масив дърва са транспортирани до склад на Държавно горско стопанство – Бургас. Братята С.И. и А.И. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук