19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Роми срещу жандармерията във Варна, бранят къщите си

Интифада по палестински може да избухне всеки момент в дерето на ромската махала „Максуда“ в центъра на Варна, съобщава 24 часа. Сутринта в 9 часа багери дойдоха, за да съборят кирпичените незаконни къщи, които се нароиха в последните години по заповед на кмета Иван Портних. Ромиите веднага изпратиха децата си срещу силите на реда, во друга част от тях се качиха на покривите на ъщите за събаряне и започнаха да мятат керемиди и камъни. Според мълвата дете припаднало при вида на полицията и това още повече озверило жителите на квартала.

След стратегическо противостоене на двата лагера, в горната част на дерето ромите изнасяха стари фотьойли, които са събирали по контейнерите за отпадъци. Ще живеем на пътя, заканиха се те. В коритот на дерето вайкането и крясъците продължиха.

Снимки: Авторът

„Ще изчистим дерето до края на деня докрай от незаконни постройки. Изпълнявам заповед на кмета Портних. Ромите да се връщат там, откъдето са дошли в Добрич, Шумен и Търговище“, заяви за „24 часа“ кметът на район „Младост“ Христо Христов. Очаква се в 16,30 часа на мястото на събарянето да пристигне кметът на Варна Иван Портних.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук