22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Ромско меле с брадви в Меден Рудник вдигна на крак жандармерията

Две ромски фамилии предизвикаха масово меле в неделя в к-с Меден Рудник с брадви, колове и лопати.  Сбиването е станало в района срещу бл. 81 в квартала. На място са изпратени  Специализираните полицейски сили и бургаската жандармерия.

снимка: архив- бутане на незаконни къщи в кв. Горно Езеово

Констатирано е, че 25 годишната З.Е., 39 годишната А.Х., 54 год. И.Х. и други техни роднини са нападнати пред дома им на ул. «Петко войвода» №54 от братята  С.В., 18 годишен, М.В., 19 годишен, И.В., 22 годишен, М.В., 23 годишен и техния приятел А.К., 29 годишен, въоръжени с брадви, дървени колове и лопата.

Братята искали да се саморазправят с жените и техните близки, тъй като дни по-рано З.Е. ударила шамар на едно от техните деца и неколкократно отправяла клетви към семейството им.

След употреба на алкохол братята и техния приятел решили да накажат З.Е. и семейството й, като при появяването на полицейските служители, агресията се насочила към тях и И.В. ги нападнал с дървен кол.

След използване на физическа сила и помощни средства / белезници/ трима от братята – И.В., С.В. и М.В. са отведени в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас за изясняване на инцидента, като при  пристигането им И.В. и М.В. неколкократно отправили закани за уволнение към полицаите.

Тримата братя са настанени в бургаския отрезвител, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук