18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Роналдо идва в Бургас?

Втора голяма спортна звезда е напът да пристигне в Бургас за по-малко от месец. Неотдавна за първа копка на многофункционалната зала „Арена Бургас“ дойде на крака най- успешния лекоатлет в овчарския скок Сергей Бубка. Този петък предстои да се реже лентичка и да се гръмне бутилка шампанско за друг мащабен спортен проект за нуждите на подрастващото поколение – „Звездичка Арена“.

Твърде е възможно за събитието да дойде двукратния носител на Златната топка и трикратен на Златната обувка Кристиано Роналдо. Поканата до него е била адресирана лично от шефа на фондация Реал Мадрид. Партньорството между бургаската „Звездичка“ и испанския колос датира от лятото на миналата година. В морския град дойдоха на място треньори на „Реал“ и обучаваха млади футболни дарования и до ден днешен кореспонденцията с председателя на „звездичките“ Петър Алексиев не е спирала. Той и Роналдо са набори и са родом от малки градове.

Португалеца е започнал развитието си именно от футболни бази като тази, която предстои да отвори врати за малки, големи и още по- големи последователи на най- популярния спорт в света. Откриването е ден преди гостуването на „белия балет“ на новака „Ейбар“ и два дни след друго участие на Роналдо през тази седмица, в контролата на сънародниците му срещу „Аржентина“. Уверения че ще дойдат и ще споделят празника на „Звездичка“ и спортен Бургас, са дали куп родни и чужди авторитети.

Изграждането на комплекса продължи близо половин година и съвпадна с най- големите валежи в най- новата история на Бургас. Стойността на проекта е около половин милиона лева. Парите бяха търсени и намирани от шефа на школата Петър Алексиев. Средствата са предимно от дарители, общината също помогна, а известни строителни фирми помогнаха с работна ръка и строителни материали.

Игрището се простира на близо два декара в един от дворовете на СОУ „Константин Преславски“. Спортният център отговаря на всички стандарти за подготовка на деца и официални турнири за футбол 7 и футбол 9 . Той разполага със съблекални, зала за теория и видеоуроци, външен фитнес, зона за игра на най-малките и осветление. Игрището ще се предоставя и на възпитаниците на СОУ „Константин Преславски“ за часовете им по физическо възпитание, както и за общински спортни празници. “ Това е историческо събитие за детския и масовия спорт в Бургас. За тази седмица това е втората хубава новина за нашия град. Всеизвестно е, че бяхме утвърдени за спортен град на Европа за 2015 година“ каза кмета на общината Димитър Николов.

Той ще бъде патрон на поредното издание на „Мини Шампионска лига“ с участието на стотици възпитаници на „Звездичка“ от детските градини. Пресявките са тази събота и неделя в спортна зала „Младост“, а финалите на Никулден. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук