14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Румен Ангелов: Нужна ни е силна дясна партия, която да управлява с ГЕРБ

 Десните партии в България разполагат с исторически шанс да обединят силите си и да спасят държавата от задаващата се икономическа криза – смята народният представител Румен Ангелов. Скандалите с усвояването на еврофондовете, тежките санкции, които ни наложи ЕК, неадекватното поведение на управниците ни спрямо Брюксел и процесите на разпад в управляващата тройна коалиция  задължават представителите на всички десни сили да проявят политически морал и отговорност като загърбят личностните и незначителните идейни различия от миналото, за да поставят основите на мощен десен алианс, който да предложи алтернатива за управлението на страната – твърди депутатът.d83d75ffe593447550c6d181fd8256351.jpgСпоред Румен Ангелов десните избиратели настояват за такова обединение и лидерите трябва да се вслушат в исканията на хората, в противен случай в следващия парламент възможностите за „дясна политика“ ще бъдат сведени до минимум.Мечтата на определени кръгове у нас е в Народното събрание да не влязат СДС, ДСБ, ССД и други влиятелни сили от десницата. Страхувам се, че този сценарий може да бъде изпълнен, ако пропуснем уникалния шанс за обединение. На всички е ясно, че при истинско обединяване на  дясното пространство можем да излъчим най-малко между 50 и 60 депутати в следващия парламент – коментира Ангелов. Бургаският депутат е сигурен, че само такава група от дясно мислещи политици може да излъчи достатъчно хора с капацитет и потенциал, които да управляват страната заедно с ГЕРБ.

Дошло е време да кажем на глас, че обединената десница трябва да послужи като основа за създаването на една силна дясна българска партия. И ако има политически лидери, които не желаят това да се случи и се страхуват за личните си кариери, то тогава нека ги пенсионираме и да ги сложим в музея на восъчните фигури – предлага Румен Ангелов.

Още този понеденик в Народното събрание ще бъде излъчено силно послание за обединение чрез създаването на обща парламентарна група на десните сили.

Към обединената десница се присъединяват депутатите от ССД и земеделците на Анастасия Мозер.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук