13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Румен Драганов: България е сигурна туристическа дестинация

„България се смята за сигурна туристическа дестинация. Процентът на посегателства срещу чужденци е пренебрежимо малък, в сравнение с дестинации като Италия и Испания.“ Това каза председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов пред Bulgaria on Air.

море, плажСпоред Драганов, туроператорските фирми предоставят стандартна информация на почиващите у нас чужденци – как да съхраняват своите ценности, пари и документи, да не допускат контакти с лица, които не познават. По думите му, в последните години не се наблюдава нарастване или намаляване на процента посегателства срещу чужденци, като основните направления в жалбите на туристите са две – грабежи и проституция.

Според експерта по сигурността – Николай Радулов обаче за последната година дребните престъпления в морските градове са нараснали почти двойно. Процентът на регистрираните жалби е със 75-80% по-нисък от реално извършените, предава Агенция „Фокус“. По думите му, проблемът с опазването на обществения ред по време на сезона се състоят в това, че полицаите, които охраняват българските курорти, са от вътрешността на страната и не познават местния контингент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук