16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Румен Кулев оглави Общински съвет – Несебър

Учредителната сесия на новоизбрания Общински съвет започна с  полагане на клетва от новите съветници и кметовете на населени места.

„Ще работя както и досега – в синхрон с Общинския съвет“, заяви след края на тържествената първа сесия на местния парламент в Несебър кметът Николай Димитров.  За просперитета на населението на община Несебър увери, че ще работи и новоизбраният председател на Общинския съвет Румен Кулев от коалиция „СИЛА“. Той заедно с Благой Филипов бяха двете кандидатури, издигнати за поста. След тайното гласуване, в което участваха 20 съветници, Румен Кулев бе избран с 11 гласа. 9 бяха гласувалите за Благой Филипов.

Областният управител Вълчо Чолаков, който присъства на тържествената сесия, пожела на кметовете и управляващото мнозинство в Общинския съвет да изпълнят предизборните си обещания и да работят за интересите на гражданите на община Несебър. „Бъдете конструктивни и диалогични“, подчерта той, а опозицията посъветва да поддържа добрите решения на управляващото мнозинство.

По време на тържествената сесия на Общинския съвет, кметът Николай Димитров бе удостоен със званието „следовник на народните будители“ от Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища, за изключителния му принос в отстояване на българската духовност. Грамотата му бе връчена от Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища в България, който го поздрави и му подари символична скулптура – уникат, изобразяваща Дон Кихот.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук