8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Румен Петков: АВБ няма да участваме в безхаберие. Това не означава, че утре излизаме от правителството

„АВБ няма да участваме в безхаберие, това не означава, че утре излизаме от правителството”. Тава заяви зам. председателят на АБВ Румен Петков в Бургас в отговор на въпрос ще оттегли ли партията подкрепа си за кабинета на Бойко Борисов. Ръководството на АВБ е подготвило таблица, която ще предостави на ГЕРБ , за ангажиментите, които правителството е поело с политическата декларация при неговото сформиране и оценка за тяхното изпълнение. PetkovПо думите на Румен Петков на последното си заседание АБВ е очертал механизъм, който ще предложи на мандатоносителя за партньорство и взаимодействие.

 

„ Ни сме очертали политически пакет , който за нас е ключов. На първо място, разбира се, това са законите в социалната сфера. Няма друга политическа партия, която да е направила времеви график на внасяне на законопроекти в правителството и в НС. Второ за нас е много важно да започнем ефективна работа по съдебната реформа, която отговаря на интересите на обществото . До сега имаме само едни юначни изявления от министъра на правосъдието , зад които няма нищо и никой. Ние сме поканили във вторник нашата парламентарна група и ние като политическо ръководство , ще организираме дебат свързан със съдебната реформа, на който ще представим четири ключови документа. Единият е предложение за изграждане на Съвет по съдебната реформа в НС, защото е очевидно, че в министерството на правосъдието няма ресурс, няма потенциал , не се прави нищо…Говори се, че има създадена работна група от 40 човека. Работна група от 40 човека, означава –нищо, означава безполовост , означава импотентност, означава нежелание да се реализира нещо реално, което е нужно на българското общество.Българското общество крещи за справедливост . Не може НС да приеме Стратегия за съдебна реформа и от нея да не последва нищо . Министърът на правосъдието само обикаля затворите, не казвам, че не му е там мястото… Но все пак той трябва да разбере, че освен да си чеше брадата пред журналистите, трябва да опита да свърши някаква работа, ако може. За мен това е много спорен въпрос” , коментира Румен Петков.

20150328_133640По думите му не може да се прави реформа в събедната система зад гърба на съдебната система.Трябва да е реформиращ, въпреки самата съдебна система , но не зад гърба й, каза Румен Петков.

Той присъства в Бургас на учредителна областна конференция, на която за председател е избран Антон Коджабашев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук