14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Румен Петков: В МРР са раздадени над 300 000 лв бонуси от началото на годината. Това е абсурдно

Над 300 000 лева държавни пари са потънали в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата били разпределени за бонуси на служители и то само за първите три месеца на годината, обяви в Бургас Румен Петков от гражданската инициатива АБВ. Според него средствата за допълнително стимулиране, раздавани в регионалното министерство ще надхвърлят  1 млн. лева до края на тази година.

Според Петков в Министерството на регионалното развитие работят и хора, които получават по две заплати, което пък било предпоставка за получаване и на два типа бонуси.Средното допълнително стимулиране само за месец в държавната структура е около 900 лева. Бонусите получавали служители на малки дирекции и секретари. Петков определени като скандално и назначаването на 5 000 стражари в системата на МВР. Според, бившия вътрешен министър, зад това прозира цинична форма на  купуване на гласове.

От гражданската инициатива АБВ  разкритикуваха и финансиране на фирмени бордове у нас, които стрували на българските данъкоплатци стотици хиляди левове всеки месец. Петков ги определи като партийни хранилки и заяви , че сигнали за тях получавал при пътуванията си в страната от членове и симпатизанти на АБВ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук