11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Румен Петков: Искаме отговор, получаван ли е сигнал за атентат 24 часа преди взрива в Бургас

Ще настояваме специализираната комисия за контрол на ДАНС да поиска отговор от Агенцията за национална сигурност дали е получаван сигнал за атентат 24 часа преди взрива на Летище Бургас. Това заяви депутатът и бивш министър на МВР Румен Петков в Бургас.

                                                                                                                                                                                                

Той изрази съмнения, че е възможно, ако е имало такова обаждане, то да е изтрито, но ще се искат разпечатки на разговорите. Румен Петков каза още, че е несериозно до този момент да няма оценка на взрива от страна на Агенцията за национална сигурност, която е компетентния орган.”За атентата се изказаха всички без министъра на спорта и министъра на културата, а от агенцията мълчат”, коментира екс вътрешният министър.

Той заяви още, че агентурният ни апарат зад граница е сведен до минимум, особено в Арабския свят, което е вследствие от орязания с 40%  бюджет на външно разузнаване  и Агенцията за национална сигурност.”Бруталното орязване на бюджета обезкърви системата ни за сигурност, а парите, които са нужни не са повече от бюджета на Локо Пловдив”, заяви Румен Петков.

Депутатът попита още какви мерки са взети, след като в последните два доклада на Агенцията за национална сигурност е посочено, че България е обект на терористична заплаха. Според Румен Петков няма отговор на въпроса, с какъв документ е влязъл атентатора в страната, в кои райони е бил, какъв е способът на взривяване, какви връзки в България е имал терористът и т.н.

Той попита още какви мерки са взети за контрола на автобусите и имаме ли кучета за откриване на взрив и наркотици на специфичните обекти .

Румен Петков определи като „небалансирана” външната ни политика и даде за пример как Външно министерство обявило, че е домакин на секретно заседание на сирийската опозиция.

Червеният депутат заяви, че практика при такива атентати по света е да има оставки, но у нас това няма да се случи. „Най-много да бъде наказан някой офицер от РПУ  в Бургас”, каза Румен Петков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук