18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Румъния благодари на кмета на Обзор за подслона на туристите от изгорелия автобус

Кметът на Обзор Христо Янев получи специални благодарности от почетния консул на Румъния, Евгения Попеску за оказаното съдействие при инцидента с автобуса, превозващ 48 румънски туристи и двама шофьори, изгорял тази нощ.

Екскурзиантите пътуват от Констанца към Солун, когато около 22 часа по пътя между село Баня и Слънчев бряг автобусът се запалва в движение. Шофьорът вижда дима, евакуира пътниците и звъни на 112. Оттам изпращат на място служители на пожарна безопасност и  полиция от Несебър. Те на свой ред сигнализират на кмета на Обзор, който веднага отива на място. Въпреки късния час, Христо Янев реагира изключително бързо. Осигурява преводач и извозване на бедстващите туристи и багажа им. Към два часа сутринта, всички са благополучно настанени в два хотела в Обзор. 

Въпреки, че автобусът е напълно изгорял, жертви и пострадали няма. Румънците са спокойни и искат да продължат екскурзията си. В момента те очакват туристическата фирма, организирала пътуването, да изпрати друг автобус, с който да продължат към Солун.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук