19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Румънски колоездач спечели жълтата фланелка на състезание в Слънчен бряг

Младият румънски колоездач Адриан-Димитру Замфир облече жълтата фланелка и спечели купата в индивидуалното класиране на Международното колоездачно състезание за юноши старша възраст «Мемориал Димитър Янков» в Слънчев бряг. Победителят се състезава в турнира от сборен отбор на балканските страни и изрази своята гордост от този факт. Той излезе  на първо място с време 4 часа 48 минути и 10 секунди от двата етапа на състезанието с обща дължина 177 км.

Победителят в индивидуалното класиране-румънският колоездач Адриан-Димитру Замфир

Лидерска фланелка и купата за „най-добър катерач” спечели Добрин Лиловски, също от сборния балкански отбор. Минко Донковски от КК ”Хемус-1896” Троян облече зелената фланелка за „най-активен състезател” на турнира.     

В средата са колоездачите от отбора- победител КК «Сините камъни» Сливен, който с време 14,26.15 изпревари с 1 секунда ПКД «Цар Симеон» Пловдив /14,26.16/, а с време 14,33.30 трети застана КК ”Хемус-1896” Троян.

Най-оспорвано бе отборното класиране. С разлика само от 1 секунда  начело застана колоездачен клуб „Сините камъни” Сливен пред отбора на ПКД „Цар Симеон” Пловдив. Трети се класираха младите колоездачи от КК ”Хемус-1896” Троян.

В Международното колоездачно състезание участваха 56 колоездачи от 12 отбора. То се проведе в памет на Димитър Янков- Почетен гражданин на Несебър и основател на Колоездачен клуб-Несебър. Турнирът започна с поклонение на състезателите и поднасяне на венци и цветя пред мемориала на Димитър Янков в Несебър.

Международният турнир започна с поклонение пред мемориала на Димитър Янков в Несебър

Състезанието премина в пролог и два етапа на територията на Слънчев бряг и региона от 8-ми до 11-ти май. Във финалния ден се проведе критериум от 40 обиколки за специалния приз на турнира – Купата на казино „Хризантема”. Тя бе спечелена от Владимир Русенов от КК „Несебър”.

Перфектната организация на турнира осигуриха „Слънчев бряг хотел холдингс” АД, Община Несебър и Българският колоездачен съюз. Директорът на турнира Пейко Янков изрази своята и на всички организатори и участници благодарност за сътрудничеството, за безупречната работа и проявения висок професионализъм от органите на ОД на МВР- Бургас, РПУ Несебър, КАТ-Бургас, моторизирания полицейски отряд „Сигма”, които осигуриха пълна безопасност на младите колоездачи и не допуснаха никакъв инцидент при протичането на турнира по трасетата в Слънчев бряг и региона.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук