13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Румяна Желева: ГЕРБ завършва „Тракия” до две години

 Икономическият екип на ГЕРБ , заместник председателят на ЕНП Румяна Желева и кметът на Бургас Димитър Николов проведоха среща с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България / КРИБ/. Експертът Росен Плевнелиев  заяви, че спрените 13 милиарда евро от фондовете на ЕС ще бъдат отблокирани едва когато у нас се смени политическото управление и Брюксел дава ясни сигнали за това. Експертът каза още, че страната ни вече е в бюджетен дефицит и се очаква в края на годината той да достигне до 2-3 милиарда лева. Росен Плевнелиев очерта пред представителите на средния и едрия бизнес в Бургас трите основни реформи, които ще извърши правителството на ГЕРБ. Те са в сферата на държавната администрация, в  здравеопазването и в системата на МВР.

Евродепутатът от ГЕРБ Румяна Желева заяви , че в Европейската народна партия има ясни приоритети за развитието на бизнеса и са направени конкретни стъпки в европейското законодателство за преодоляване на икономическата криза. Желева също очерта, някои от важните акценти в икономическата политика на ГЕРБ. Като първа стъпка тя посочи възвръщането на доверието на европейските институции към Бъргария, което ще доведе до отблокирането на спрените средства.

Кметът Димитър Николов посочи, че бизнесът на Бургас е внесъл в републиканския бюджет 2 милиарда  лева за 2007 г. и 2 милиарда и 800 милиона лева за 2008 г. и е редно част от тези средства да бъдат реинвестирани в града, най-вече в инфраструктурни проекти. Един от ангажиментите, които поема ГЕРБ е до 2 години да бъде завършена магистрала Тракия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук