14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Румяна Желева: Докладът на ЕК е технически и не съдържа оценки

Докладът на Европейската комисия за свършеното от България в областта на правосъдието и вътрешните работи не съдържа оценки и резултати, а е технически и на практика моментна снимка на състоянието в онези области, където нашата страна е наблюдавана от комисията, коментира председателят на групата на евродепутатите от ГЕРБ Румяна Желева. Тя изрази недоумението си от факта, че управляващите го тълкуват като положителен знак. 
Правителството трябва да продължи да работи, защото основните критични теми за България отново са споменати, а именно липсата на убедителни резултати в борбата срещу корупцията и организираната престъпност, заяви Румяна Желева. 
rumqna.jpgБългария все още трябва да покаже на европейските си партньори, че има независима и функционираща съдебна система, която е способна да открива и санкционира конфликти на интереси и корупция и по високите етажи на властта, смята Желева.  А това може да се докаже не с думи и намерения, а с ефективни присъди, допълни евродепутатът. „Тези, които си правят изводи за много положителни оценки, се поставят в неудобното положение да искат да ги ласкаят, без да са си свършили работата“, каза още Румяна Желева. Тя отбеляза, че докладът, в който Европейската комисия ще направи оценка за развитието в наблюдаваните области,ще излезе през юли .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук