15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Румяна Цветкова: В АБВ Бургас има разцепление, за общинските конференции научаваме от медиите

В АБВ Бургас има разцепление. Това заяви днес Румяна Цветкова- член на Изпълнителния съвет на женската организация на партията. По време на пресконференция с депутата ген. Михо Михов тя попита като какви присъстват на нея Антон Коджабашев и Драгомир Попов, който оглави общинската организация на АБВ в Несебър. По думите на Цветкова, провелата се през декември 2014 г. конференция на партията в Бургас и взетите на нея решения не са подкрепени от мнозинството и са в разрез с устава на партията.  20150120_115027 След форума името на Антон Коджабашев се спрегна за областен лидер на АБВ. „По въпроса трябва да се произнесе Изпълнителния съвет на АБВ, който може да вземе решение. Според устава, първо се сформират общинските структури, на общински конференции се избират делегати за областната конференция и на нея се прави избор на председател. Част от членовете на АБВ в областта, които не признаваме легитимността на избора на ръководство на партията сме сигнализирали контролната комисия на АБВ и чакаме нейното решение. Ако се окаже, че проведената конференция противоречи на устава, провежданите в момента общински конференции могат да излъчат общински лидери, чийто избор в последствие да се укаже нелегитимен.”, предупреди Румяна Цветкова. Тя каза още, че част от клубовете на АВБ са игнорирани и не участват в общинските конференции по места, а за тяхното провеждане и взетите решения научават от медиите. По думите на Румяна Цветкова няма лични противоречия между Петко Иванов, който беше председател на Областния предизборен щаб на АБВ  по време на кампанията за избор на депутати за 43-то Народно събрание във Втори многомандатен избирателен район, и Антон Коджабашев. Между тях имало само принципни различия относно партийното строителство и структурирането на организацията на партия АБВ.

20150120_110026Ген. Михо Михов отказа да коментира има ли напрежение в АБВ Бургас. „Ако Петко Иванов и Антон Коджабашев, които са членове на Националния съвет на АБВ, не се оправят помежду си, аз ли ще ги оправям.”, беше лаконичен генералът.

В дадено интервю през декември, Петко Иванов беше категоричен, че избор ътна областен председател на АБВ ще стане през февруари, едва след като приключат общинските конференции и те излъчат делегати. Петко Иванов каза още, че ако кандидатурата му бъде издигната от три или четири общински организации той ще се кандидатира за областен лидер на АБВ.

20150120_110055При създалата се ситуация и разцепление обаче амбицията на АБВ да влезе в общинския съвет в Бургас изглежда под въпрос, ако не се тушира напрежението.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук