16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Русия твърди, че е ударила обекти на ИД

Руските удари в Сирия продължават втори ден. По данни на руската армия тази нощ са били поразени 4 обекта на „Ислямска държава” в района на градовете Джиср аш Шугур, Джабал ал Зауйя, Хомс и Хама.

Според източник от сирийската армия мишените на Русия са били бази на Армията на завоеванието – местен съюз между джихадистки групировки, една от които е сирийският клон на Ал Кайда – фронтът ан Нусра.

Поразени са складове за оръжие, команден център на терористите и щабквартира на Ислямска държава. Твърди се, че е ликвидиран и завод за коли бомби.

Ето и карта на въздушните удари (в зелено са обозначени териториите, контролирани от режима на Асад, в лилаво – тези на сирийската опозиция, а в оранжево – териториите на „Ислямска държава”. Днешните удари са в червено, а вчерашните в черно).

Карти на ударите над Сирия
(Photo: bTV)

Вижда се, че единствено над Хомс е засегната територия на „Ислямска държава”. Всички останали удари са над територии на сирийската опозиция. Това даде основание на Запада да твърди, че руските атаки са срещу опозицията на Асад, а не срещу ИДИЛ.

От своя страна Москва заявява, че напълно са били унищожени центровете за управление на джихадистите, които били прикрити в планински район на Сирия

bTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук