13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Рускиня въртяла бизнес с незаконен алкохол в Слънчев бряг

На 12.08.т.г. служители от група «Икономическа полиция» при Районно управление – Несебър извършили полицейска проверка в хотелски комплекс, разположен в Слънчев бряг-изток относно доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки. Установено е, че комплекса се управлява от 48 годишната Е.Т., руска гражданка със статут на постоянно пребиваващ чужденец.

alkohol

В хода на проверката в питейните заведения / ресторант, лоби бар и прилежащи към комплекса складови площи/ е открит високоградусен алкохол от различни видове в пластмасови туби с вместимост 10 литра и голямо количество алкохолни напитки с изтекъл срок на бандерола / деяния, представляващи нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове/. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са :

– 21 пластмасови туби с вместимост 10 литра наливен алкохол / водка, джин, ром, коняк, мастика и мента/ с общо количество 187 литра

– 97 бутилки различни видове алкохол с изтекъл срок на бандерола с общо количество 86 литра.

Общото количество иззет алкохол е в размер на 273 литра. Предстои извършването на експертизи и налагане на административен акт за две нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция за установените нарушенията е в размер до 6 000 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук