13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Руски евреи търсят жилища в Бургас, 10% ръст на сделките по морето

10% ръст на сделките с имоти по Южното Черноморие отчетоха брокери на кръгла маса в Бургас, организирана от Сдружение ФИАБЦИ- представители на Международната федерация за недвижими имоти. Нова тенденция е  търсене на апартаменти в Бургас от млади руски семейства, които искат да живеят в града. Търсят се апартаменти от по-висок клас, от 800 до 1000 лв. на кв.м., съобщи Стефка Томова- управител на агенция за недвижими имоти в Бургас.

на снимката: Стефка Томова- управител на фирма за недвижими имоти съобщи пред медиите за повишено търсене на жилища под наем от руски евреи

„Сега предизвикателството е към инвеститорите, тъй като в момента търсенето е по-голямо от предлагането на този вид жилища. Пазарът закъсва за имоти от по 180 квадрата, с 3 спални.”, обясни Томова.

Втората тенденция е засилването на търсенето на жилища под наем в Бургас. Заради ситуацията в Сирия се забелязва завишено търсене на апартаменти от руски евреи, които бягат от Израел, обясниха брокери. Заради завишеното търсене наемите в Бургас са скочили от 300-400 евро на месец за жилище до Морската градина до 650 евро за наем на луксозен апартамент.

По данни на сдружението 337 000 руснаци вече притежават имоти по Черноморието, като 300 000 от тях са закупени до 2000-та година. Според брокерите тенденциите са за по-голяма търсене по Южното Черноморие, тъй като там все още има терени за застрояване. Интерес има най-вече към Несебър, Равда и Свети Влас. Въпреки това на този етап във Варна се регистрират с по 1000 сделки повече.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук