16 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Руски информационни агенции: Лидерът на ИД Ал-Багдади е ранен

Главата на терористичната групировка ИДИЛ Абу Бакр ал-Багдади е хоспитализиран в болница в иракската провинция Анбар. Информацията е потвърдил информиран източник пред РИА „Новости“. Ал-Багдади е ранен и се намира в болницата Ал-Каим в района ал-Каим. Болницата е обкръжена от всички стрлани от бойци на групировката, казва източникът.

Първите съобщения за раняването на ал-Багдади се появи вчера, 11 октомври. По данни на  иранската агенция IRNA, лидерът на ИДИЛ е пострадал по време на авиоудари на иракските ВВС.

– По време на бомбардировката на колона на ИДИЛ в западната провинция Анбар много терористи са били убити и ранени. Сред ранените е и лидерът Абу Бакр ал-Багдади, а други трима – заместникът му аш-Шишани, отговорникът за пропагандата на ИДИЛ Абу Анис ас-Сури и един от най-добрите полеви командири – Абу Саид ал-Карбули, са били унищожени, се казва в съобщение на агенцията.

През март тази година се появи информация, че лидерът на ИДИЛ е ранен по време на удари на силите на прозападната коалиция на границата на Сирия с Ирак. По данни на Гардиън осколка от снаряд е уцелила Абу Бакру в гръбначния стълб./ БЛИЦ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук