14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Руски песни за 9 май в Бургас

Двоен празник за социалистите в Бургас. На този ден червените отбелязват 69-тата годишнина от победата над Германия, довела до края на Втората световна война и Деня на Европа. Десетки граждани и общественици поднесоха венци и цветя пред паметника на руските освободители в морския град.

Официалната церемония започна в 10:30 часа. „В празничния 9 май ние отново се връщаме в ония години, към ония героични дни и свеждаме глава за подвига на хиляди герои, дали живота си за великата победа”, сподели в тържественото слово актьорът Валери Еличов. Речта бе изнесена на български и руски език. Фронтови песни, изпълнени руската прима Валентина Громико.

На церемонията присъстваха десетки граждани на Русия и представители на почетното консулство на страната в Бургас, начело с почетния консул, Тонко Фотев. Венци и цветя поднесоха представители на БСП – Бургас, кметът на града Димитър Николов и заместникът му Красимир Стойчев, Общински съвет – Бургас, Руски информационен център, представители на местния Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, неправителствени организации и граждани. Социалистите отбелязват Денят на победата и в Айтос, Царево, Карнобат, Сунгурларе, Малко Търново, Созопол и Средец.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук