19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Руски сайт: В Свети Влас има натровени деца в лагер, МБАЛ Бургас: Няма хоспитализирани деца при нас!

В детския спортен лагер в град Свети Влас има истинска епидемия, твърди руският сайт lifenews.ru. Заради чревен вирус, са отровени 30 деца, много от тях от Русия. Един тийнейджър е в критично състояние и сега лежи на системи, твърдят от руския сайт. В лагера имало 400 ученици от различни страни. Според ръководителя на секцията на Анастасия Дегтярьова, здравни институции в България не предприемали абсолютно никакви действия за решаване на проблема Вирусът засягал не само децата, но и възрастните. 1a1022914416dce3cf7984da499c3a21__660x

снимка: lifenews.ru.

 

„Лекарят каза, че е сигурен, че вирусът е във водата и настоява да се забрани плуването, но ръководството отказва да затвори басейна и плажа.”, споделя пред изданието Анастасия Дегтярьова.

От пресцентъра на бургаската болница заявиха, че при тях няма хоспитализирани деца от детски лагер в Свети Влас. Подобен сигнал не е получавал и руския консул в Бургас Тонко Фотев. По неговите думи се касае за някаква истерия около обикновен летен вирус. „Няма епидемия, нито приети деца от лагера в болниците в Бургас и Несебър. В лагера има двама педиатри, които следят за здравословното състояние на децата. Има единични случаи на заболели от летни вируси. Въпросната руска ръководителка отрича да е давала информация пред руски сайт и сега подготвя опровержение“, коментира пред 24 часа почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

Регионалната здравна инспекция и Агенцията по храните са изпратени експерти, които да вземат проби от храна, вода, гърлен секрет от персонала в кухнята, от плотовете в помещението.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук