13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Руско училище отваря врати в Бургас

Руско училище, което отговаря на всички стандарти за обучение във Федерацията, ще отвори врати в Бургас. В него ще се обучават русначета от 1 до 6 клас. Това обясни управляващият мениджър на школото, Иля Шляховой, цитиран от Радио „Фокус”. По думите му, първият звънец в училището трябва да удари на 15 септември, но само ако всички рмеонтни дейности, които текат в моемтна, са приключили.

Училище

Шляховой обясни, че обучението ще е по изцяло руската програма. „Учениците ще получават документи от Руското посолство в София, че са изкарали обучение по руски стандарт. Учителите ще са руснаци, които живеят в България и имат руско педагогическо образование. Обучението ще бъде абсолютно признато в Русия и в България, защото вече има спогодба между двете страни за взаимно признаване на документите за образование“, обясни Шляховой.

Той допълни, че бройката на учениците ще е около 50-60 деца. „ В учебната програма ще е включен и български език, английски език, културни обучения, музика, танци, театрално и изобразително изкуство“, каза още директорът на училището.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук