9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Руснаци отмарят в Айтоския зоопарк. Отчетоха рекордни посещения

Руски семейства все по-често посещавали айтоския зоопарк. През тази година градината отчита рекордни приходи от посещения. ”Честите ни гости вече не са само български граждани. Много почиващи в морските ни курорти идват в зоопарка. Вероятно, защото сме единствен подобен атракцион в района на Бургас”, обясни директорът на парка, Росица Златева.

Снимка: bourgas.org

Според нея, мястото се оказва предпочитано и заради разположението, което има. Айтоският зоокът се намира в прохладна гора, което си е жадувано място през жарките летни дни.

„Имаме много места, в които човек може да отдъхне. Явно е приятно след като хора идват и то не само по един път. Пълно е с млади руски семейства, които са с повечко дечица. Явно родителите се стремят да им предоставят разнообразие в почивката”, каза Златева, цитирана от „Фокус“.

Тя посочи, че очаквано интересът на най- малките посетители е към клетките на маймуни. Ремонтът на клетките и площите, които обитават вече е приключил и животните се разхождат свободно в оградените пространства.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук