13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ръководството на ГЕРБ в Несебър се разграничи от съветниците, които подкрепиха увеличението на данъците

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Несебър категорично се разграничава от гласуването на общинските съветници на партията, които подкрепиха увеличението на данъка върху недвижимите имоти.

По-рано, със своя декларация, ПП ГЕРБ се разграничи от така предложените промени, а на събрание на общинското ръководство на партията беше взето решение представителите на ГЕРБ в местния парламент да съобразят с него.

Темата с данъците е изключително важна за нашите съграждани и смятаме, че като партия трябва да носим отговорност при вземането на решения при подобни казуси.

Неспазването на решенията на ръководството ще бъдат коментирани на следваща сбирка на партийната организация.

Относно промяната на данъка ние продължаваме да подкрепяме тезата, че подобно необосновано и драстично увеличение ще доведе до по-ниска събираемост на приходите. Респективно и до високо ниво на задлъжнялост, сред местното население и бизнеса.

 

През 2015 г. от данъка върху недвижимите имоти са събрани 7 460 668 лв. Ако данъкът се увеличи само с 50%, това се равнява на допълнителни 3 730 334 лв., които никой не знае как ще бъдат разходвани.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук