През седмицата е регистриран хранителен взрив сред персонала на хотел в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщават от пресцентъра на здравното министрество.Заболели са 14 лица от хотелския персонал след консумация на съмнителна храна. Взети са им проби за микробиологично изследване, като при двама от тях е изолиран инфекциозния причинител Салмонела ентеритидис. Профилактично са изследвани контактните на заболелите, като при един от тях също е изолирана Салмонела ентеритидис. Лицето – здрав заразоносител е насочено към общопрактикуващия си лекар за лечение съобразно направената антибиограма и изолация до получаване на отрицателен резултат от микробиологичното изследване. Взети са и материали за изследване от работни повърхности, готови храни и др от двата кухненски блока на хотела. Към настоящия момент няма регистрирани случаи на заболели сред гостите на хотела.