12.6 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Салонът за съвременни изкуства в Гранд Хотел Поморие откри сезона за културен туризъм

С обща изложба на участниците в Петия салон за съвременни изкуства в  Гранд Хотел Поморие беше открит есенно-зимният туристически сезон за културен туризъм. Това се случва за първи път в България. С арт форума за обмен на информация между творци от различни направления в съвременните изкуства – писатели, поети, художници и скулптори от България, Европа и света се показва, че страната ни може да привлича туристи с култура.

 Министър на културата Вежди Рашидов изпрати поздравителна телеграма до Салона за съвременни изкуства и приветства  идеята Поморие да се превърне в един от центровете за развитие на културен туризъм у нас.

 Петият салон за съвременни изкуства привлича творци от различни поколения и различни жанрове, става все по-желано място за изява и развитие на творческата фантазия. Започнал като пленер, преди три години, днес той е един от най-големите арт форуми у нас.

 Заместник областният управител на Бургас  Севдалина Турманова връчи грамота на Гранд Хотел Поморие от името на областния управител за принос в развитието на културата и туризма в региона.

 Петият салон за съвременни изкуства завърши с обща снимка за спомен на всички участници.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук