24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Самолет на „EgyptAir“ е изчезнал от радарите по време на полет от Париж

Самолетът на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж до Кайро, който изчезна от радарните екрани рано в четвъртък, вероятно е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen позовавайки се на източници от авиокомпанията, предаде Sputnik, цитиран от Фокус.

Полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 00:45 часа по Гринуич (03:45 българско време) в четвъртък.

Според Sky News Arabia, последната поява на самолета е била над Гърция.

Авиокомпания Egyptair потвърди, че на борда на самолета има 66 души – 10 членове на екипажа и 56 пътници. Сред пасажерите има едно дете и две бебета, предаде The Guardian.

Egyptair уточнява, че пилотът, извършващ полета от Париж до Кайро, има 6275 летателни часа, сред които 2101 именно на А320. Вторият пилот има 2766 летателни часа. Самолетът е произведен през 2003 година.

„Машината не се е приземила, това е всичко, което можем да кажем за момента“, заяви представител на френското летище „Шарл дьо Гол“, откъдето излетял самолета, цитиран от Ройтерс, предава Фокус.

Гърция се e присъединила към операцията по търсене и спасяване. Атина е изпратила 4 летателни средства на мястото, където последно е бил засечен самолета. Към мястото пътува и фрегата, а хеликоптери са в режим на готовност на южния остров Карпатос за потенциални спасителни операции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук