13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Само един кмет с присъда заради корупция през последните 3 години

За последните няколко години има само един кмет на населено място, който е с влязла в сила присъда по дело за корупция. Това съобщи апелативният прокурор на Бургас, Любомир Петров, който даде отчет за работата на ръководената от него структура в Бургас, Ямбол и Сливен.

Съдебна палата Бургас

„Факт е, че през последните три години, делата по обвинение в корупция срещу представители на местната власт, са завършили с оправдателни присъди”, коментира Петров. По думите му, се наблюдава увеличение на броя на присъдите срещу нарушителите на пътя. Според апелативният прокурор, много от разследванията за предлагане на поткуп на длъжностни лица, остават без резултат.

Днес в Съдебната палата в Бургас се провежда съвместно съвещание между Административния ръководител Апелативен прокурор Бургас и окръжните прокурори при ОП-Бургас, ОП-Сливен и ОП-Ямбол, със съответните дирекпори на МВР – Бургас, областните дирекции на Сливен, Ямбол, както и с директорите на ДАНС в трите областни града за работа на органите на досъдебното производство по дела с предмет корупционни престъпления.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук