13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Само трима моряци от „Св. Николай“ останаха в испански затвори /ВИДЕО/

Капитанът, главният механик и старши помощник-капитанът на кораб „Св. Николай“ са единствените членове от екипажа, които са в испански затвори. Всички останали моряци от кораба, на който бяха открити близо 3 тона кокаин, са освободени под гаранции, някои от тях са останали в Испания, а по-голямата част са вече в България. Процесът срещу българските моряци все още не е приключил и може да бъде удължен с още 2 години.

Акция кораб, Св. Николай, Испания

През юли м.г. стана ясно, че властите в Испания продават плавателния съд. Първоначално обявената цена бе 796 886 евро.Решението за търга било взето още през януари от Търговския съд в Кадис. Причина за него са натрупани пристанищни такси. Корабът бе задържан  от испанската полиция на 13 август 2012 г. На борда на „Св. Николай“ бяха открити общо 2,7 тона кокаин, разпределени в 108 чувала. Арестувани бяха 21 моряци на борда.  В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и Дойчин Дойчев. По-късно обаче и двамата бяха освободени от специализирания съд.

„Вярвам, че всички моряци от екипажа ще бъдат освободени“ каза преди месец фитерът на кораб „Св. Николай“ Васил Киров. Вижте още във видеото: 

 

maritime.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук