18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

„Санта Марина” – Созопол е домакин на първите за града международни турнири по тенис

Ваканционно селище „Санта Марина” ще е домакин на първите за Созопол международни турнири по тенис за жени, валидни за световната ранглиста. От 26 септември до 12 октомври, т.г. в курорта ще се проведат два поредни турнира с награден фонд по 10 000 долара, включени в календара на международната федерация по тенис ITF.

„Sozopol Santa Marina Cup”, който се организира със съдействието на Община Созопол, започва на 26 септември. В първите три дни са квалификациите, на 29 септември стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е на 3 октомври, а първата шампионка на международен турнир в Созопол ще бъде определена на 4 октомври.

Точно седмица по-късно е „Santa Marina Open”. Двете състезания се провеждат съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисистки поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 48 състезателки. Главен съдия на турнирите е Веселина Донева.

Очаква се участие да вземат някои от най-добрите български тенисистки, включително националките ни за „Фед Къп” Диа Евтимова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова, младата ни надежда Джулия Терзийска, както и състезателки от различни страни от цял свят. Шампионката във всеки от турнирите ще спечели 1 568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста, на финалистката се полагат съответно 980 долара и 7 точки и т.н.

„Sozopol Santa Marina Cup” и „Santa Marina Open” се организират от домакините от ваканционно селище „Санта Марина” и „FPI Hotels& Resorts”, със съдействието на Община „Созопол”, Българска федерация по тенис и с подкрепата на Mall Galleria, „Булстрад”, „УниКредит Булбанк”, „Загорка” и „ЧЕЗ България”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук