13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Сапьори взривяват при устието на Велека, реката заля моста за Синеморец

Кметът на Царево Георги Лапчев е направил искане до Областна управа сапьори от Военноморска база Бургас да взривят пясъчна коса, която подпира устието на река Велека и е причина да се вдигне нивото на водата и да залее моста преди село Синеморец. „Изпратихме екипи да прокопаят канал в пясъчната стена, но се оказа, че се е образувал пясъчен  бент, който не може да се пробие.

Затова ще искаме сапьори от Атия да направят взривяване. Силният щорм през последните няколко дни е надигнал много висока пясъчна стена и това не позволява спокойното оттичане на водата, защото вълните подпират самото устие.”, обясни за zonsburgas.bg  Лапчев.

Тази вечер ще бъдат поставени предупредителни знаци, че пътят към Синеморец е затворен, за да бъдат информирани шофьорите и да не предприемат рисковано преминаване. Мярката е превантивна иначе може да се пътува при спешни случаи, обясни кметът.

В общината е въведена система за мониторинг. На 4 часа кметовете от селата в общината трябва да информират каква е обстановката, дали има ток, вода, проходими ли са пътищата и дали има зареждане със стоки от първа необходимост по магазините. До този момент няма села без ток и вода в Община Царево. Няма и въведена дървена ваканция, съобщи Георги Лапчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук