15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Сатонкин: Работим по проекта за Океанариума

Консорциумът „Обединение Мостовик Бургас“ все още работи по проекта за Океанариума, заяви пред Радио Бургас Павел Сатонкин, изпълнителен директор на фирмата-концесионер „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс” АД.  „В момента сме на етап „проектиране“, каза той. 

Парк Океанариум

Руската фирма „Научно-производствено обединение Мостовик“, спечелила концесията за строеж и експлоатация на „Парк Океанариум“ в Бургас с българския си дъщерен консорциум „Обединение Мостовик Бургас“, замрази проекта си преди година. Сайтът на „Мостовик“ пък е блокиран откакто обединението изпадна във финансови затруднения, според информации в руски информационни агенции. 

Това се случи поради несъстоятелност на компанията-майка, след като вложенията й в спортните съоръжения за Олимпиадата в Сочи не бяха изплатени. В момента въпросът за Океанариума в Бургас се повдига отново в местния общинския съвет по повод консултативния съвет към проекта. В края на месеца съветниците ще трябва да научат какво точно са свършили членовете на съвета и имали ли са въобще някакви заседания. 

До момента в „Парк Океанариум” са вложени около 2 000 000 евро, 660 000 лева от които – концесионна такса, без да се пресмятат предадените на Община Бургас банкови гаранции. Сатонкин твърди, че информацията за спиране на проекта няма нищо общо с истината, тъй като нямало неизпълнение точки по договора за концесията. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук