16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Сблъсък на титаните за Чудо №1

Истински сблъсък на титаните се заформя за Големия финал на „Чудесата на България“ тази вечер. Кметове, академик, професори и легендарни археолози ще влязат в спор кои да са обектите, които заслужават да станат номер 1 в двете категории – „Атракции“ и „Открития“.остров света анастасия

Шоуто, в чийто ефир на живо ще изберем Чудесата на 2014 г., ще започне точно в 18,30 ч от Студио 1 на БНТ. Кметът на Бургас Димитър Николов заедно с шефа на НИМ проф. Божидар Димитров ще защитават атракцията на изминалото лято по Южното Черноморие – осторв Св. Анастасия. Те ще спорят за златото с екипите на две крепости, които достигнаха до финала. Срещу тях ще се изправят кметът на Тутракан Димитър Стефанов и акад. Георги Марков, които ще убеждават зрителите да гласуват за крепостта „Трансмариска“ край Тутракан, както и тимът на крепостта „Перистера“ – арх. Филип Петрунов и кметът на Пещера Георги Козарев.

В другата категория „Открития“ също сили ще мерят известни имена. Пръстена убиец ще защитават откривателят му – доц. Бони Петрунова, която сега е зам.-министър на културата, и кметът на Каварна Цонко Цонев. Те ще се състезават с две известни имена, които ще защитават Маската на Терес – учените доц. Людмил Вагалински и Диана Димитрова. Проф. Николай Овчаров и зам.-кметът на София Тодор Чобанов пък влизат в живото предаване, за да разкажат тайните на Урвич-Манастира на Паисий.

Всички те ще направят нещо невиждано в родния тв ефир – музей на живо. Всеки един от отборите ще влезе във финалната битка с талисман. Някои от артефактите ще се покажат за първи път. Кой ще е победителят в тазгодишната национална кампания на в. „Стандарт“ ще стане ясно минути преди 20 часа тази вечер. Водещи на шоуто ще са Аделина Радева и Георги Любенов. Големият финал ще е изпълнен с много изненади за зрителите на БНТ1.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук