14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Свети Влас празнува на 2 май

„Академичният глас на Тракия” Денислав Кехайов и неговият ансамбъл ще
открият с голям концерт празника на Свети Влас – 2 май. Мъжът, който накара
цяла България да настръхне с изпълнението си под ротондата на Капитолията на щата Юта, ще забавлява с песните си стотици гости и чужди туристи, които ще се съберат днес в курортния град Свети Влас.

Марина Свети Влас

Денислав Кехайов и танцовият състав ще представят в рамките на час и половина едни от най-новите си и емблематични културни продукти.

 

Големият концерт ще започне в 17.00 часа пред кметството. Ще има още духова музика, участие ще вземат детски балет, местният руски хор „Калина” с художествен ръководител Людмила Михайлова, жени от пенсионерския клуб в Свети Влас. От 20.00 часа ще започне концертът на фолк изпълнителката Емилия. За финал на вечерта ще има светлинно шоу от мощна заря.

 

Празникът на Свети Влас се провежда всяка година на тази дата, когато е и летният Атанасовден. Сутринта се проведе тържествена Света литургия за здраве на жителите, за просперитет и благоденствие на града. Тя бе отслужена в храм „Свети Атанасий Велики“.

 

Съборът започва от обяд с веселби. За най-малките ще има атракциони, павилиони със сладки изкушения, стрелбища, уреди за игри.

 

                      

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук