20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Светлинно-информационни табла указват броя на паркоместата в Несебър

Три от общо четири светлинно-информационни табла в Несебър вече работят и указват броя на паркоместата в града. Едното от тях е разположено точно след  кръговото движение на входа на Несебър, второто е на края на провлака в стария град, а третата табела е на входа на Несебър от към Радва, като така, още на влизане, туристите могат да се осведомят къде да оставят колите си.nesebar-tablo.jpgТаблата, които са двуезични (на български и английски език), показват броя на свободните паркоместа в посочените общински паркинги, в които са внедрени компютърни системи. Освен това указват посоката, в която се намира съответният паркинг, както и разстоянието до него. Тези информационни табла нямат аналог в страната, а Несебър е първата община – новатор, която въвежда модерната технология.

До края на седмицата в града ще бъде пусната в експлоатация и последната, четвърта светлинно-информационна табела. Тя е разположена в централната част на Несебър по улица „Хан Крум“ срещу паркинг „Пощата“. В паркингите, снабдени с модерните компютърни системи, са осигурени общо 500 паркоместа за гостите на Несебър.

Цените са: от 1 до 4 часа престой по 2 лв. на час за автомобили, от 1 до 4 часа престой по 3 лв. на час за автобуси. Над 5 часа до 24 часа престой сумата е 8 лв. за денонощие за автомобили. За автобуси престой над 5 часа до едно денонощие е 12 лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук