15.4 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Световен спортен концерн застана зад турнир по лека атлетика в Бургас

Световният спортен концерн „JOMA” се съгласи да даде името си на лекоатлетически турнир в Бургас, организиран от клуб „Европул Бургас”. В първото издание на състезанието се включиха 110 представители на 18 клуба от цялата страна. За високото ниво на турнира  „JOMA Бургас” свидетелстват постигнатите шест резултата над необходимите нормативи за участие на Балканиада.

Тези постижения бяха направени в стартовете на 800 м, скок дължина, скок височина за жени и тройният скок за мъже. Най-много медали спечелиха домакините от СК „Европул Бургас”, които прибавиха към своята клубна витрина 4 златни, 1 сребърно и две бронзови отличия. Колегите им от клуб „Бургас 98” заслужиха 2 златни, три сребърни и два бронзови медала. Три златни медала спечелиха и състезателите на Тунджа Ямбол.

Големите награди отидоха при Страхил Стоянов от клуб „Добруджа” Добрич на 100 м., който победи миналогодишния шампион и Росица Канева на 800 м. , която подобри най-доброто си време до момента с 1 сек.

В състезанието на троен скок Дорсун Дорсунов даде второ постижение в турнира и зае второ място в ранглистата за юноши за сезона. Никол Андонова от „Европул Бургас” зарадва почитателите на леката атлетика в града и общината със страхотно представяне в стартовете на 100 метра. Тя постигна второ постижение по сила в турнира „JOMA Бургас”.

Съотборниците и спечелиха в щафетите първо място при юношите и първо място при девойките, както и златен медал в скока на височина, където Йоана Томова беше безупречна. На 400 м. Никол Андонова донесе нов сребърен медал за отбора си, Павлина Стоянова спечели бронзово отличие на 800 м., а момчетата заслужиха сребро в щафетата.

Това, че такъв световноизвестен спортен концерн застана зад турнир в Бургас и му даде името си е огромно признание за града ни и за нашата лека атлетика – сподели изп. директор на  „Европул Бургас” Румен Ангелов като организатор на състезанието.

Той призна, че преговорите с фирмата са протекли лесно, тъй като нейните представители са били много впечатлени от бързото развитие от леката алетика в Бургас и от безспорния потенциал на града като лекоатлетически център. Първото издание на турнира „JOMA Бургас” е част от програмата за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта” и покрепа на кандитурата на Бургас за домакинство на европейско първенство.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук