18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Светослав Малинов: В Бургас е една от най-силните структури на Реформаторския блок

„Ще запозная своите колеги в Европейския парламент с оригиналната идея за туристически маршрут „Стария Бургас”, каза Малинов.

В Бургас е една от най-силните структури на Реформаторския блок в страната. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов при срещата си с кандидатите за общински съветници на реформаторите в морския град.

„Кандидатите ни са изключително подготвени, защото са експерти в своите области. Безспорно Реформаторският блок в Бургас има силно представителство, което може да направи много в бъдещия Общински съвет”, заяви евродепутатът Светослав Малинов, който е бургазлия. Малко по-рано днес той се срещна с водача на листата на Реформаторския блок д-р Георги Митев, втория в листата Тошко Иванов и техни колеги на откритата приемна до Часовника.

1 2„Познавам от години д-р Георги Митев и Тошко Иванов и съм наясно с техните качества. Зная, че в Общинския съвет те ще бъдат тези, които действително ще работят, и няма да влизат в ролята на анонимни статисти”, допълни Малинов.

Светослав Малинов сподели, че е впечатлен от идеята на реформаторите за създаване на туристически маршрут „Стария Бургас” и ще запознае с нея колегите си в Европейския парламент.

„Като член на Комисията по култура и образование в Европейския парламент ще обърна внимание на своите колеги за тази идея. Надявам се в бъдеще лично да мога да им покажа старите сгради, които са запазили необикновения дух на Бургас”, каза Малинов.

Маршрутът „Стария Бургас” ще включва 33 къщи в малките централни улички на Бургас. Кои ще са те, ще определят самите бургазлии, които могат да станат съавтори на туристическата карта. Единственото необходимо е да изпращат своите снимки на фейсбук страницата www.facebook.com/rbburgas, като упоменат улицата, където са направили снимките. 33-те най-добри фотографии на къщи с голяма историческа стойност ще станат част от маршрута. Броят им съвпада с номера на бюлетината, с която Реформаторски блок – Бургас се явява на местните избори.

Фотоконкурсът „Стария Бургас” продължава до 19 октомври включително.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук