12.1 C
Бургас
понеделник, май 27, 2024

„Свято слово“ в Бургас

Бургас отново ще приеме майстори на перото от различни държави в рамките на деветото издание на Майските срещи на славянските творци „Свято слово“, съобщават от общината. Почитателите на литературата в морския град пазят спомени за поети и писатели от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватия, Чехия, дошли в нашия град да отдадат почит на първоучителите, светите братя Кирил и Методий, и да споделят своите творчески постижения. книги

Организатори на празниците са: Община Бургас, почетният консул на Руската Федерация в Бургас, „Славянско дружество“ – Бургас, Дружество за приятелство с Русия и народите на ОНД, читалище „Любен Каравелов“ и арт салон „КаРо“. Тази година Майските срещи на славянските творци „Свято слово“ ще се проведат до 22 май в Бургас и Несебър. Днес в 16.00 часа участниците ще се срещнат в Община Бургас с кмета на гр. Бургас.

Ще бъдат поднасени и цветя на паметниците на А. Мицкевич, А. С. Пушкин, Хр. Фотев и П. Дубарова. От 18.00 часа в КЦ „Морско казино“, зала „П. Дубарова“ ще се проведе деветото издание на фестивала.

С участието на:
Бранко Ристич – Сърбия
Наталия Матвеева – Русия
Роман Кисьов – България
Бина Калс – България
Валери Марковска – сопрано
Благовеста Рядкова – пиано

Гостите представят Калина Тельянова и Роза Боянова

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук