11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Св. Марина е! Созопол празнува

Заедно работим за по-доброто бъдеще на Созопол, борим се с трудностите, радваме се на успехите. Това написа кметът на Созопол Панайот Рейзи в официалната страница на общината по повод празника на града, който се отбелязва днес.

„Като покровителка на града Света Марина символизира слънчевия характер на жителите му и вечния им стремеж да съграждат и творят в името на по-доброто бъдеще. Хилядолетната история на нашия град, съграденото от нашите предшественици и от нас, съвременниците, ни изпълва с гордост и удовлетворение”, пише Рейзи.

Той припомня, че Созопол е богат с историята си, археологията, културата и природните дадености, но най- голямото богатство на Созопол са неговите прекрасни жители.

„Заедно работим за по-доброто бъдеще на Созопол, борим се с трудностите, радваме се на успехите. Успяваме, защото над нас и нашите дела бди Света Марина. На този ден се прекланяме пред силата на духа й и с гордост се наричаме наследници на нейните човешки и християнски послания. Нека Света Марина да закриля и вдъхновява нашия град, семействата и приятелите ни!“, се казва още в поздравителния адрес на кмета Рейзи.

Празничната програма за празника на Созопол продължава втори ден. Днес ще се проведат морски състезания, традиционни борби и културни мероприятия. Утре Созопол ще избере и своята мис на бляскава церемония в Амфитеатъра.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук