11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Сдружение „Усмивка“ събира храна за бежанците в Елхово

Във връзка с 16 ноември – Международния ден на толерантността, Сдружение „УСМИВКА” обявява Месец на толерантността. Целта е да се събират пакетирани храни (боб, леща, ориз и други) и продукти от първа необходимост, които да бъдат дарени на бежанците в лагера в Елхово, съобщиха от сдружението.  

На 25 октомври „Усмивка“ приключи кампания „Отворено сърце: Помощ за сирийските бежанци”, в която се събираха дрехи и обувки за бежанците.  В нея взеха участие около 40 човека и учителите и учениците от две бургаски училища – Търговска гимназия и ОУ „Княз Борис I”.

Сега искаме да им помогнем не само с дрехи, но и със продукти от първа необходимост, за това се обръщаме към всеки, който има желание да помогне на бежанците, да го направи, като закупи някакъв продукт, който да дари. Дарението си може да направи всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 на улица „Славянска 4”.

На 16 ноември се чества Международния ден на толерантността. На тази дата през 1995 година държавите – членки на ЮНЕСКО приемат Декларация за принципите на толерантност,а през следващата 1996 година, ООН призовава да се почита денят на толерантността.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук