14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

СДС-Бургас осъдиха побоя над журналиста Огнян Стефанов в декларация

                                                            ДЕКЛАРАЦИЯ

на СДС-Бургас и БДС „Радикали“-Бургас по повод зверския побой  над журналиста Огнян Стефанов. Осъждаме остро тенденциите за посегателства върху свободата на словото чрез упражняване на физически и психически натиск върху журналистическата гилдия под каквато и да е форма. 

sds1.jpgОсновна проява на уродливото в съвремения ни живот е безнаказаното насилие. Посегна се и на едно от малкото истински постижения на българския преход, посегна се на свободата на словото.  Преди дни отнеха камерите на няколко журналисти, които си вършеха работата, заснемайки как премиерът на България виси на полузаконнно построен лифт. Оказа се, че виновни за насилието няма. Не били службите за сигурност, не била полицията. Кой тогава си позволява гавра над журналисти и то пред очите на министър-председателя? Не внушава ли това чувство за безнаказаност у всяка мутра, която не хареса казаното или написаното за нея?

            Миналата нощ пребиха журналист. Един от безрасъдните слуги на професията, който си позволяваше да пише това, което мисли. Опитът за убийство на Огнян Атанасов е посегателство срещу свободното българско слово. То е пряко следствие от точно това чувство за безнаказаност, което липсата на държава поражда у всеки покоровителствуван свише престъпник.

Краде се като за последно, бие се, убива се. И възмездие няма. Така повече не може.
            Призоваваме всички политически и граждански организации да осъдим публично проявите на насилие навсякъде в нашия живот. Да защитаваме правото на журналистите да работят свободно. За последен път приканваме държавните органи за сигурност, да започнат да си вършат работата. Ако не могат, просто трябва да си ходят. Много от работещите в тези органи са за съд. Дано това не е само съдът на историята.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук