11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Северният плаж в Бургас остава без концесионер заради медиен натиск

Летният туристически сезон на Северния плаж в Бургас е пред провал, съобщи наемателят на ивицата Атанас Атанасов. Причината е, че стопанисващата фирма ”Бургас бийч” планира да се оттгели от ангажимента да стопанисва ивицата, въпреки, че тя още преди месец бе изцяло готова са сезона. „Обмислям сериозно да се оттгеля от стопансването на Северния плаж.

 

на снимката: Атанас Атанасов – концесионер на Северен плаж – Бургас

Мотивите ми свързани с некоректната кампания от страна на определени медии и лица, целяща уронване престижа на фирмата, на плажа и град Бургас”, обяви Атанасов.

Повече от половин година срещу „Бургас бийч” се разпространяват неверни информации. Красноречив е примерът със серията репортажи, в които се обявява, че издигнатите защитни диги през зимата съсипват пясъчната ивица и унищожават флората и фауната, както и че се изливат фекалии от заведенията. Резултатите от защитните диги доказаха, по неоспорим начин своя ефект. За всички вече е ясно, че благодарие на тях ивицата бе запазена в пълната си цялост и с нищо не е увредена природата. Ивицата сега е още по- хубава, което е факт. Въпреки това некоректната кампания срещу намателя на Северния плаж „Бургас бийч” продължава. Атанасов призовава кръга от лица и медии, които разпространяват непрестанно клевети да поемат стопанисването на Северната ивица и да инвестират необходимите средства за цялостната й поддръжка, водно спасяване, почистване, обезопасяване, охрана,  оборудване за целия сезон, също и концесионните такси, които не са в малък размер.

„„Бургас бийч” положи огромни усилия и инвестира много средства за да се превърне Северният плаж в образцов, признание, за което е международният сертификат „Син флаг”. Ако се провали сезона без препитание ще останат близо 250 души персонал, ангажирани в обслужването на всички дейности на Северния плаж. Отговорност за това ще носят хората, организирали кампанията срещу Северния плаж в Бургас. Давам си сметка, че при евентуално проваляне на сезона това ще даде негативно отражение и върху малкия и среден бизнес в града, както и върху потенциалните туристи”, допълни Атанасов.

Въпреки създалата се ситуация и намерението да се оттегли, наемателят ще изпълни ангажимента си за официално откриване на сезона, което ще се състои на 1 юни /събота/. По този начин наемателят изпълнява поетите обещания към всички жители на Бургас, гости на града и всички институции. Стартът ще бъде даден с мощна и зрелищна заря. Фойерверките ще бъдат изстлреляни в небето в 22,30 пред паркинг „Адам и Ева”.  

„Надявам се обществеността да прояви разбиране с оглед създалата се ситуация. От всичко, което се случва е крайно негативно за туризма и град Бургас”, заяви Атанасов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук